Pałki kurczaka duszone w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pałki kurczaka oczyścić, opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, włożyć do miski i dobrze wymieszać z przyprawą pikantną drobiu, odstawić do lodówki na kilka godzin.
2.W garnku rozgrzać olej rzepakowy, włożyć pałki i zrumienić mocno z każdej strony.
3.Paprykę, pieczarki, cukinię, cebulę, marchewki pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę i wszystko dodać do pałek, wymieszać.
4.Wlać wodę, dodać kostkę rosołową lub 1 łyżkę soli i pod przykryciem dusić do miękkości pałek na średnim ogniu.
5.Mąkę wymieszać z wodą, wlać do pałek i mieszać do zagęszczenia sosu, wsypać posiekaną natkę pietruszki.
Komentarze