Pałki z kurczaka duszone w pieczarkach

5 (164 ocen)

Bardzo szybkie i proste danie. Polecam

Składniki:

  • ok 0,5 kg pałek z kurczaka
    30 dag pieczarek
    1 szalotka
    1 ząbek czosnku
    100 ml śmietany 30%
    słodka papryka
    pieprz cayenne
    przyprawa do kurczaka
    imbir mielony
    sól
    1/2 łyżeczki masła klarownego
Wystaw ocenę:

5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos pieczarkowy

Pałki z kurczaka duszone w pieczarkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Podsmażanie pałek z kurczka 1. Pałki z kurczaka umyj, osusz. W rondlu rozpuść mało klarowne, podsmaż pałki.
  • podsmażanie pałek z pieczarkami 2. Szalotkę obierz, pokrój w piórka, czosnek przeciśnij przez praskę. Pieczarki oczyść, pokrój w plastry, dodaj do kurczaka, podsmaż, przypraw słodką paprykę, pieprzem cayenne, mielonym imbirem, przyprawą do kurczaka oraz solą.
  • Gotowe pałki z kurczaka. Smacznego! 3. Gdy wszystko razem się podsmaży podlej 1/2 szklanki zimnej wody, duś pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Gdy pałki będą już miękkie podlej śmietaną, chwilkę gotuj abyśmietana się zredukowała. Jeśli trzeba to przypraw jeszcze do smaku. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Pieczarki Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować