Ciasto Pagórki jabłkowe

4.99 (168 ocen)

Ciasto znane jest dla wielu i warte jest polecania bo jest przepyszne.

Składniki:

  • ciasto:
    40 dag mąki pszennej
    225 gram margaryny
    1/2 szklanki cukru
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    1 łyżka kwaśnej śmietany 18 %
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    dodatkowo :
    jabłka
    cukier około 3 łyżek
    1 łyżeczka cynamonu
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.99 (168 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto pagórki jabłkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść szybko ciasto które podzielić na pół, jedną część ciasta rozwałkować i ułożyć w wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blaszce ( 33 cm na 22 cm)
    po wierzchu delikatnie posypać bułką tartą i ułożyć obrane połówki jabłek. Cukier wymieszać z cynamonem i taką mieszanką posypać jabłka, rozwałkować drugą część ciasta i przykryć nią jabłka dociskając brzegi.
    Piec w temp. 180st około 50 minut po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować