owoce w syropie

4.5 (199 ocen)

  • 30 min

Pora zamknąć lato w słoiczkach

  • 30 min

Składniki:

  • 90 ml wody
    130 gramów cukru
    sok z połowy cytryny
    2 garście truskawek pokrojonych na ćwiartki
    garść borówek amerykańskich
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Syropy

Owoce w syropie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondlu zagotować wodę z cukrem (do jego rozpuszczenia) i sokiem cytrynowym Gotować na małym ogniu bez przykrycia przez około 15 minut Dodaj do syropu owoce i gotuj około 5 minut, Syrop podawaj na ciepło lub zimno.Możecie go jeść od razu, ale jeśli chcecie pozostawić na zimę to należy: gorące owce wraz z syropem przełożyć do słoiczków, zakręcić.Wstawić do garnka z gotująca się wodą i pasteryzować ok 10 min, wyjąc odstawić do góry dnem do wystygnięcia.

Porady

Do przygotowanie mojej propozycji, możecie wykorzystać truskawki, maliny,poziomki, wiśnie , jagody.(ja użyłam truskawek i borówki amerykańskiej)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Owoce Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować