Owoce w syropie cukrowym

4.5 (144 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Doskonałe na deser. Wersja słodka i owocowa. Można podawać z lodami, ciastami.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - woda: 2 szklanki
    - cukier: 2 szklanki
    - dowolne owoce: 1 szklanka
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Desery Syropy

Owoce w syropie cukrowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. dowolne owoce ( ja użyłam: banana, kawałek ananasa świeżego, kawałek pomelo, 2 kiwi, i do dekoracji truskawkę mrożoną)

    Do garnka wlewamy wodę, dosypujemy cukier i mieszając zagotowujemy. Mieszamy aby cukier się rozpuścił.
    Owoce kroimy w kostkę wrzucamy do salaterek i zalewamy gorącym syropem, odstawiamy do przestygnięcia. Zimne wstawiamy do lodówki do schłodzeni. Możemy owoce odcedzić z syropu i podawać je z lodami albo ciastem.

    Syrop cukrowy doskonale nadaje się do słodzenia herbaty, koktajli, drinków itp.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować