Nie lubię lepić pierogów. Jednak uwielbiam jeść. Ruskie to moje ulubione. A co zrobić, jeśli lubi się jeść, a nie lubi robić? Rozwiązaniem jest ten przepis.
Oszukane ruskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki gotujemy do miękkości. Odcedzamy z wody. Dodajemy twaróg. Wszystko razem ugniatamy.
Cebulę kroimy drobno i przesmażamy na połowie oleju rzepakowego. Dodajemy do ziemniaków.
Dosypujemy bułkę tartą, oraz doprawiamy solą i pieprzem.
Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy 16 kotletów, które układamy na wyłożonej papierem do pieczenia formie.
Każdy kotlet smarujemy pozostałą resztą oleju i pieczemy w 200st.C. do momentu aż kotlety się zezłocą.Ziemniaki gotujemy do miękkości. Odcedzamy z wody. Dodajemy twaróg. Wszystko razem ugniatamy.
Cebulę kroimy drobno i przesmażamy na połowie oleju rzepakowego. Dodajemy do ziemniaków.
Dosypujemy bułkę tartą, oraz doprawiamy solą i pieprzem.
Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy 16 kotletów, które układamy na wyłożonej papierem do pieczenia formie.
Każdy kotlet smarujemy pozostałą resztą oleju i pieczemy w 200st.C. do momentu aż kotlety się zezłocą.
Komentarze