Oszukane ruskie

4.93 (159 ocen)

Nie lubię lepić pierogów. Jednak uwielbiam jeść. Ruskie to moje ulubione. A co zrobić, jeśli lubi się jeść, a nie lubi robić? Rozwiązaniem jest ten przepis.

Składniki:

  • 16 kotletów

    1 kotlet: 98kcal, białko:6g, węglowodany:13g, tłuszcz:3g

    1kg obranych ziemniaków

    400g półtłustego twarogu

    2 cebule

    3 łyżki oleju rzepakowego

    2 łyżki bułki tartej

    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.93 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Oszukane ruskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotujemy do miękkości. Odcedzamy z wody. Dodajemy twaróg. Wszystko razem ugniatamy.

    Cebulę kroimy drobno i przesmażamy na połowie oleju rzepakowego. Dodajemy do ziemniaków.

    Dosypujemy bułkę tartą, oraz doprawiamy solą i pieprzem.

    Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy 16 kotletów, które układamy na wyłożonej papierem do pieczenia formie.

    Każdy kotlet smarujemy pozostałą resztą oleju i pieczemy w 200st.C. do momentu aż kotlety się zezłocą.Ziemniaki gotujemy do miękkości. Odcedzamy z wody. Dodajemy twaróg. Wszystko razem ugniatamy.

    Cebulę kroimy drobno i przesmażamy na połowie oleju rzepakowego. Dodajemy do ziemniaków.

    Dosypujemy bułkę tartą, oraz doprawiamy solą i pieprzem.

    Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy 16 kotletów, które układamy na wyłożonej papierem do pieczenia formie.

    Każdy kotlet smarujemy pozostałą resztą oleju i pieczemy w 200st.C. do momentu aż kotlety się zezłocą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować