---> Mleko, cukier, margarynę zagotować ciągle mieszając. Dodać kokos i kaszę mannę. Gorącą masę wylać na pierwszy upieczony placek. Przykryć drugim plackiem.
3.Masa orzechowa:
15 dag margaryny, 0,5 szklanki cukru, 3 łyżki miodu, 35-40 dag orzechów włoskich
---> Wszystkie składniki gotować przez 10 min, ciągle mieszając.
Najlepiej rozpuścić margarynę i wymieszać z cukrem i miodem, a dopiero później wsypać orzechy. Przetrzymać masę na ogniu te 10 minut - będzie lepsza.
Na wierzch drugiego placka nałożyć gorącą masę orzechową.
4.Następnie całe ciasto włożyć ponowne do piekarnika (120st.C) i zapiekać około 30 minut.
Porady
Najlepiej upiec to ciasto dzień wcześniej, gdyż jest nieco twarde i dzięki temu będzie miało czas żeby zmięknąć.
Całość jest dość czasochłonna, ale uważam, że naprawdę warto!
Komentarze