Orzechowe trufelki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Polecam te mocno orzechowe słodkości.

  • 60 min

Składniki:

  • zestaw b
    a) składniki podstawowe z zestawu
    200 g ricotty
    50 g białej czekolady
    1 szkl mąki orzechowej arachidowej + do obtoczenia
    b) składnik podstawowy dodatkowy
    2 czubate łyżki mleka pełnego w proszku
    c) składniki robocze
    1 łyżka mleka
    1 łyżeczka oleju kokosowego
    d) dekoracja
    świeża mięta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Orzechowe trufelki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuszczamy razem z łyżką mleka i olejem kokosowym w mikrofalówce ( ok. 1 minuty). Do miski przekładamy ricottę, dodajemy rozpuszczoną czekoladę, 1 szkl mąki orzechowej i mleko w proszku. Mieszamy razem na jednolitą masę i odstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie na płaski talerz wysypujemy mąkę orzechową do obtaczania i wyjmujemy masę z lodówki. Lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy je w mace orzechowej( ok. 30 szt.). Przechowujemy w lodówce. Przed podaniem dekorujemy świeżą miętą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Trufelki

To może cię zainteresować