Orkiszanka z bananem i masłem migdałowym (owsianka)

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Taki zastrzyk energii przyda się, aby swój dzień rozpocząć z wigorem. Płatki owsiane zastąpiłam orkiszowymi, więc stąd ta nazwa - orkiszanka.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • (1 porcja)
    1/2 szklanki płatków orkiszowych (mogą być owsiane)
    2 szklanki mleka
    2 łyżki masła migdałowego
    miód/syrop
    Dodatkowo:
    1/2 banana
    Opcjonalnie:
    płatki migdałowe do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Owsianka Śniadanie

Orkiszanka z bananem i masłem migdałowym (owsianka) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki zalać mlekiem i gotować na niewielkim ogniu - do momentu aż całkowicie wsiąkną mleko.
    Następnie należy dodać masło migdałowe, dokładnie wymieszać i dosłodzić według smaku.
    Całość przełożyć do miseczki.
    Wierzchu obłożyć plasterki banana oraz opcjonalnie posypać płatkami migdałowymi.

Porady

Można użyć dowolnych płatków.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować