Oponki serowe z jogurtem

2.4 (10 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Mięciutkie, pulchniutkie nie wymagają dużo poświęcenia i szybko znikają.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 250 g twarogu
    250 g mąki
    100 g jogurtu naturalnego
    1 jajo
    1/2 szklanki cukru
    1,5 łyżeczki sody
    1 cukier waniliowy

    PONADTO:

    cukier puder
Wystaw ocenę:

2.4 (10 ocen)

Zobacz również:

Oponki

Oponki serowe z jogurtem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg zblendować lub rozgnieść widelcem.
    Mąkę i sodę przesiać.
    Wszystkie składniki połączyć i zagnieść gładkie ciasto.
    Rozwałkować na stolnicy podsypanej mąką na grubość ok 1 cm.
    Wycinać kółka o średnicy ok 6 cm, w każdym wyciąć mniejsze kółko.
    Smażyć w mocno rozgrzanym oleju na rumiano.
    Odsączyć na ręczniku papierowym.
    Oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować