Omlet Rafaello

5 (2 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Czasami śniadanko może być na słodko. Dzieci takie lubią, jakby powiedziała Masza.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    pół łyżeczki cukru
    3 łyżki mleka
    łyżka mąki kokosowej
    olej rzepakowy do smażenia

    3 łyżki twarożku naturalnego
    2 kostki białej czekolady
    2 łyżki płatków migdałowych
    cukier puder do oprószenia
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Naleśniki Omlet

Omlet rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno z dodatkiem cukru. Dodać żółtka i mleko. Delikatnie, najlepiej szpatułką wymieszać z mąką kokosową. Masę wylać na rozgrzany oleje na patelni. Przykryć. Jak placek zwiąże, to odwrócić na drugą stronę. Gotowy wyłożyć na talerz.
    Czekoladę rozpuszczoną w kąpieli wodnej połączyć z twarożkiem. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni.
    Omlet posmarować twarożkiem. Posypać płatkami migdałowymi. Złożyć na pół, posypać resztą migdałów i oprószyć cukrem pudrem.
    Smacznego.

Porady

Zamiast mąki kokosowej można dodać wiórki kokosowe.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować