Ogórki z kurkumą

4.5 (152 ocen)

Sezon przetworów w pełni :-))

Składniki:

  • 5 kg ogórków
    2 - 3 duże cebule
    liście selera korzeniowego
    gorczycy

    Zalewa:
    12 szklanek wody
    2 szklanki octu 10%
    6 szklanek cukru
    5 - 6 łyżek kurkumy
    6 łyżek soli
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory

Ogórki z kurkumą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • * 1. Ogórki obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Do garnka wlać wodę i ocet. Dodać cukier, kurkumę i sól. Wszystko razem wymieszać, zagotować i ostudzić. Na dno słoików włożyć kilka liści selera, kilka ziarenek gorczycy i plasterków cebuli a następnie plasterki ogórków. Całość zalać zalewą. Szczelnie zakręcić słoiki i pasteryzować 10 minut. Ostudzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Ogórek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować