Ogórki w przecierze pomidorowym

4.5 (157 ocen)

  • 30 min

smaczne :) przepis na 5 słoiczków o poj. 320 ml

  • 30 min

Składniki:

  • ok. 1 kg ogórków
    1 papryka żółta lub pomarańczowa
    kilka pomidorków koktajlowych
    1 marchewka
    1 cebula
    po pęczku natki pietruszki i selery


    olej
    liść chrzanu


    ZALEWA:

    500 ml wody
    2 łyżki octu 10%
    2-3 łyżki cukru
    1,5 łyżeczki soli niejodowanej
    1 łyżka koncentratu/ przecieru pomidorowego


Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki w przecierze pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki obrać ze skórki, pokroić w talarki, paprykę w grubą kostkę, cebulę w piórka, marchewkę w cieniutkie plasterki, zieleninę grubo posiekać. Pomidorki w całośći.
  • Ogórki w przecierze pomidorowym-gotowanie zalewy 2. Ugotować z podanych składników zalewę.
  • Ogórki w przecierze pomidorowym-przed gotowaniem 3. Upchać lekko wszystkie składniki i zalać zalewą.
  • Ogórki w przecierze pomidorowym-pasteryzacja 4. Pasteryzować ok. 20 minut od zagotowania.

Porady

zawsze na dno naczynia do pasteryzowania włożyc np. ściereczę lub papierowy ręcznik.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pasteryzacja Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować