Opieńki w przecierze pomidorowym.

  • wyświetlono: 6596 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 0

Smaczne grzybki przygotowane na zimę.

bgg (Kopiowanie)

Składniki

1 kg ugotowanych i pokrojonych opienek
pół kilo cebuli
pół kilo marchewki
1 szklanka oleju
1 szklanka przecieru pomidorowego
sól,pieprz do smaku
liść laurowy
kilka ziaren ziela angielskiego

Sposób przygotowania przepisu:

Opieńki w przecierze pomidorowym.

  • 1. Marchewkę obrać,umyć i ugotować,ugotowaną pokroić w plasterki.
  • 2. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
  • Cebula.3. Olej rozgrzać i udusić na nim cebulę,uważając aby się nie przypaliła.
  • Do smażenia.4. Dodać ugotowane i pokrojone grzyby,marchewkę,przecier pomidorowy i przyprawy.Smażyć około 10 minut cały czas mieszając.Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Grzybki w słoiczku.5. Gorące grzyby nakładać do słoików,zakręcać i pasteryzować 20 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakicebulaprzecier pomidorowygrzybyPrzetworydo obiadu

Komentarze

Podobne przepisy

przecier pomidorowy

Dodane przez: Karolina Klimczak

Przecier pomidorowy

dobry do różnych dań pomidorowych

 przecier z pomidorków koktajlówek

Dodane przez: ZUZANNA ŚLEWA

przecier pomidorowy

robię ze swich pomidorków koktajlowych...

Przecier pomidorowy

Dodane przez: Skotka

Przecier pomidorowy

Bardzo lubię robić przetwory z...

Przecier pomidorowy

Dodane przez: viola_dn

Przecier pomidorowy na zimę

Swojski przecier z pomidorów. Doskonale...

image-28alxny

Dodane przez: marzenka82

Sałatka z ogórków w przecierze pomidorowym

Przepis dostałam od mojej mamy,...

Podgrzybki z cebulką w marynacie z przecierem pomidorowym

Dodane przez: Jola1977-1977

Podgrzybki z cebulką w marynacie z przecierem...

Grzyby w takiej marynacie można...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE