Opieńki w przecierze pomidorowym.

4.48 (161 ocen)

Smaczne grzybki przygotowane na zimę.

Składniki:

  • 1 kg ugotowanych i pokrojonych opienek
    pół kilo cebuli
    pół kilo marchewki
    1 szklanka oleju
    1 szklanka przecieru pomidorowego
    sól,pieprz do smaku
    liść laurowy
    kilka ziaren ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

4.48 (161 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dodatki

Opieńki w przecierze pomidorowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obrać,umyć i ugotować,ugotowaną pokroić w plasterki.
  • 2. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
  • Cebula. 3. Olej rozgrzać i udusić na nim cebulę,uważając aby się nie przypaliła.
  • Do smażenia. 4. Dodać ugotowane i pokrojone grzyby,marchewkę,przecier pomidorowy i przyprawy.Smażyć około 10 minut cały czas mieszając.Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Grzybki w słoiczku. 5. Gorące grzyby nakładać do słoików,zakręcać i pasteryzować 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Grzyby Przecier pomidorowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować