Sałatka z papryką
2 kg ogórków obrać pokroić w plastry
1/2 kg cebuli pokroić. w piórka
pęczek pietruszki i kopru
papryka zielona żółta czerwona pokroić w paseczki
4 łyżki soli
5 marchewek małych można pokroić w plastry ja z
starłam na tarce na dużych oczkach
Ogórasy w słoikasy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pikantne ogórki Zdzisi
Ogórki kroimy maluchy w grubsze plastry ( nie obieramy)
mieszamy z czosnkiem i solą i odstawiamy na 6 godz.
zalewę zagotować
Gorącą zalewą zalewamy ogórki po 6 godz i odstawiamy jeszcze na 12 godz. Wkładamy do słoików ( nie gotujemy!)
2.Ogórki z sosem pomidorowym
Zalewę zagotować letnią zalać ogórki odstawić na 3 godz wkładać do słoików pasteryzować 15 min
3.Sałatka z papryką
Ogórki i cebulę posolić i zostawić na 2 godz zlać wodę i dodać retę składników zalać zalewą zostawić na 2 godz. Pasteryzować 15 min Smacznego :-)
Komentarze