Obiadowe pankejki z farszem tacos

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

pankejki z farszem mięsno-warzywnym

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • placki:
    100 g mąki gryczanej
    175 ml mleka
    1 jajko
    szczypta soli
    2 łyżki oleju (+olej do smażenia)
    farsz:
    200 g mięsa mielonego wołowego
    5 suszonych pomidorów
    1 puszka pomidorów krojonych
    1 mała cebula
    2 ząbki czosnku
    garść zielonej fasolki szparagowej (wcześniej ugotowanej lub mrożonej)
    2 łyżki oliwy
    po 1/2 łyżeczki bazylii i oregano
    sól do smaku
    dodatkowo:
    3-4 łyżki śmietany 18%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pancakes Dania główne Placki

Obiadowe pankejki z farszem tacos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. placki:
    Jajko roztrzepujemy z mlekiem i olejem, a następnie dodajemy mąkę ze szczyptą soli. Mieszamy do otrzymania gładkiej , jednolitej masy o konsystencji śmietany.
    Z ciasta smażymy na oliwie placki.
    farsz:
    Na patelni szklimy posiekaną cebulę z czosnkiem, a następnie dodajemy pokrojone pomidory suszone i mięso mielone. Kiedy mięso się podsmaży na patelnię dodajemy fasolkę oraz pomidory z puszki. Doprawiamy do smaku oregano,bazylią oraz solą.
    Podanie:
    Na placki nakładamy ciepły farsz, przykrywamy kolejnym plackiem, na którym nakładamy kleks ze śmietany. Dodatkowo można podać z kiszonym ogórkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Amerykańska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować