Surówka obiadowa niedzielna

4.5 (152 ocen)

  • 40 min
  • Dla 1 osoby

cała moja rodzina ją uwielbia

  • 40 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 mała biała kapusta
    1 marchew
    1 pęczek natki pietruszki
    10 cm kawałek pora
    sok z 1 cytryny
    sól do smaku
    cukier do smaku
    majonez
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka obiadowa niedzielna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oczyścić z wierzchnich liści.
    Poszatkować i nasolić.
    Odstawić na 20 minut.
    Po tym czasie dokładnie odcisnąć wodę.
    Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do kapusty.
    Pora opłukać, posiekać i dodać do kapusty.
    Natkę pietruszki opłukać, osuszyć, posiekać i razem z sokiem z cytryny, solą, cukrem i majonezem dodać do kapusty.
    Wszystko razem dokładnie wymieszać.
    Przechowywać w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować