Nieziemskie pulpety z kaszy gryczanej

4.5 (177 ocen)

Były eksperymentem, a zrobiły furorę.

Składniki:

  • 1 woreczek kaszy gryczanej
    6 marchewek
    2 ząbki czosnku
    pęczek natki pietruszki
    gałązka selera
    szczypiorek
    3 jajka
    3 łyżki bułki tartej
    sól, pieprz, maggi
    wegeta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Nieziemskie pulpety z kaszy gryczanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Marchewkę obieramy i siekamy w blenderze.
    Zieleninę siekamy drobniutko.
  • 2. W dużej misce łączymy dokładnie kaszę z marchewką i zieleniną, dodajemy przeciśnięty czosnek, jajka, bułkę tartą i doprawiamy dosyć pikantnie do smaku.
  • 3. Z masy formujemy pulpety, obtaczamy je w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
    Podajemy z sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować