Naleśnikowy torcik pieczarkowy

0 (0 ocen)

Trochę inna wersja moich ulubionych naleśników :) Farsz jest lepiej wyczuwalny przez co smakuja jeszcze ciekawiej :)

Składniki:

  • naleśniki:

    2 szklanki mąki pszennej
    szklanka wody gazowanej
    szklanka mleka
    2 jajka
    2 łyżki oleju

    nadzienie:

    1,2 kg pieczarek
    1 cebula
    100 g serka topionego kremowego lub serowego
    4 łyżki ketchupu pikantnego
    duży pęczek szczypiorku
    100 g sera żółtego
    pół łyżeczki cayenne

    na wierzch:

    jogurt naturalny
    pęczek szczypiorku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Dania główne Naleśniki

Naleśnikowy torcik pieczarkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na naleśniki miksujemy ze sobą i smażymy na rozgrzanej patelni ( ok. 8-9 sztuk).
  • 2. Do cebuli zeszklonej na łyżce oleju dodajemy pokrojone pieczarki.

    Dusimy do miękkości, a gdy wyparuje cała woda dodajemy cayenne i szczypiorek.

    Następnie zmniejszamy ogień na najmniejszy i dodajemy ketchup oraz serek topiony.

    Mieszamy, aż serek się roztopi i wszystko ładnie połączy.
  • Naleśnikowy torcik pieczarkowy 3. Ser żółty ścieramy.

    Na naleśnika nakładamy farsz i posypujemy odrobiną sera.

    Przykrywamy kolejnym i tak do wyczerpania składników.

    Całość zapiekamy w piekarniku około 10 minut 180 stopniach.

    Podajemy na ciepło ozdobione jogurtem oraz pokrojonym szczypiorkiem.

    Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować