Naleśniki z szpinakiem podane z śmietaną

4.5 (171 ocen)

  • 10 min

Przepyszne lekkie podane z kwaśna śmietaną

  • 10 min

Składniki:


  • 1 opakowanie szpinaku,
    Sól morska- MŁYNEK,
    3 ząbki czosnku
    pieprz biały
    1 szt serek topiony,
    1/2 kg mąka,
    mleko,
    2 jajka,
    3 łyżki oleju
    1 łyżeczka cukru
    1 łyżka masła
    śmietana kwaśna
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z szpinakiem podane z śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypujemy mąkę dodajemy łyżeczkę cukru sól do smaku wbijamy jajka i wlewamy mleko. Miksujemy dolewając mleko -ciasto ma wyjść konsystencji śmietany.Na koniec dodajemy olej i jeszcze raz miksujemy .
  • 2. Smażymy naleśniki na patelni teflonowej już bez tłuszczu.
    Na patelni na maśle podsmażamy szpinak .Dodajemy wyciśnięty czosnek sól pieprze do smaku . Smażymy. Świeży szpinak podlewamy odrobiną bulionu ,mrożony ma dość wody w sobie .
  • 3. Gdy szpinak jest gotowy przekładamy go do miseczki ,dodajemy serek topiony i mocno mieszamy ,żeby serek ładnie połączył się z szpinakiem . Naleśniki smarujemy szpinakiem zawijamy . Podajemy z kwaśną śmietaną
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować