Naleśniki z szpinakiem podane z śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wsypujemy mąkę dodajemy łyżeczkę cukru sól do smaku wbijamy jajka i wlewamy mleko. Miksujemy dolewając mleko -ciasto ma wyjść konsystencji śmietany.Na koniec dodajemy olej i jeszcze raz miksujemy .
2.Smażymy naleśniki na patelni teflonowej już bez tłuszczu.
Na patelni na maśle podsmażamy szpinak .Dodajemy wyciśnięty czosnek sól pieprze do smaku . Smażymy. Świeży szpinak podlewamy odrobiną bulionu ,mrożony ma dość wody w sobie .
3.Gdy szpinak jest gotowy przekładamy go do miseczki ,dodajemy serek topiony i mocno mieszamy ,żeby serek ładnie połączył się z szpinakiem . Naleśniki smarujemy szpinakiem zawijamy . Podajemy z kwaśną śmietaną
Komentarze