Naleśniki z musem jabłkowym pod chmurką.

0 (0 ocen)

  • 45 min

Wyśmienite naleśniki na deser lub słodki obiad z dodatkiem musu jabłkowego, pachnące cynamonem.

  • 45 min

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    2 jajka
    5 łyżek mąki
    125ml mleka
    125 ml wody
    szczypta soli
    2 łyżki oliwy z wytłoczonych oliwek
    Mus jabłkowy:
    250g jabłek
    Chmurka:
    mały kubek śmietanki 30%
    mały kubek jogurtu naturalnego
    1 łyżka cukru pudru
    cynamon
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Naleśniki z musem jabłkowym pod chmurką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka dokładnie wymieszać z mąką, mlekiem i szczyptą soli. Kiedy znikną wszystkie grudki, wlać wodę. Dużą patelnię, umieszczoną na dość silnym ogniu, za pomocą pędzelka dokładnie posmarować tłuszczem. Wlać tyle ciasta, żeby pokryło dno patelni. Gdyby go było za dużo, zlać nadmiar. Smażyć po 1,5- 2 minuty z każdej strony na złoty kolor.
  • 2. Jabłka obrać i oczyścić z gniazd nasiennych. Przepuścić przez maszynkę do mięsa.
  • 3. Kremówkę ubić. Dodać cukier puder i jogurt po czym wymieszać.
  • 4. Naleśniki smarować musem jabłkowym i układać na talerzu, obok zrobić kleks ze śmietany połączonej z jogurtem i oprószyć go cynamonem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować