Naleśniki z musem jabłkowym pod chmurką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka dokładnie wymieszać z mąką, mlekiem i szczyptą soli. Kiedy znikną wszystkie grudki, wlać wodę. Dużą patelnię, umieszczoną na dość silnym ogniu, za pomocą pędzelka dokładnie posmarować tłuszczem. Wlać tyle ciasta, żeby pokryło dno patelni. Gdyby go było za dużo, zlać nadmiar. Smażyć po 1,5- 2 minuty z każdej strony na złoty kolor.
2.Jabłka obrać i oczyścić z gniazd nasiennych. Przepuścić przez maszynkę do mięsa.
3.Kremówkę ubić. Dodać cukier puder i jogurt po czym wymieszać.
4.Naleśniki smarować musem jabłkowym i układać na talerzu, obok zrobić kleks ze śmietany połączonej z jogurtem i oprószyć go cynamonem.
Komentarze