Naleśniki z dżemem truskawkowym na gorąco

4.5 (170 ocen)

  • 55 min

Dobre

  • 55 min

Składniki:

  • Ciasto: 2 szkl. mąki pszennej,
    2 jajka,
    2 łyżki oleju,
    2 szkl. wody,
    sól,
    1 łyżka olejy do smażenia.
    Dżem truskawkowy.
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z dżemem truskawkowym na gorąco - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać do miski, wlać wodę, wbić jajka, dodać szczyptę soli i wszystko dokładnie zmiksować na gładką masę. Dodać olej i ponownie zmiksować. Odstawić na 30 min.
    Usmażyć naleśniki.
  • 2. Dżem truskawkowy podgrzać. Naleśniki posmarować gorącym dżemem, zwinąć i podawać gorące.

Porady

Ja podaję te same naleśniki również z serem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować