Czekolada na gorąco z musem truskawkowym

3 (1 ocen)

  • 15 min

Pomysł na pyszny trójwarstwowy deser idealny na spotkanie z przyjaciółką

  • 15 min

Składniki:

  • na 2 filiżanki:
    80 g gorzkiej czekolady (u mnie 85%)
    120 ml mleka
    150 ml kremówki
    200 g dojrzałych, słodkich truskawek
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Bita śmietana

Czekolada na gorąco z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuścić w gorącym mleku, cały czas mieszając, można to zrobić w kąpieli wodnej.
  • 2. Kremówkę ubić, ja nie słodziłam, ale można to zrobić wg.uznania.
  • 3. Truskawki umyć, odciąć szypułki i zmiksować w blenderze. Tak przygotowany mus podgrzać.
  • 4. Na dno filiżanek nalać mus truskawkowy, na to gorącą czekoladę i dopełnić kremówką.

Porady

Czekoladę można posłodzić lub użyć innej ulubionej - mlecznej lub białej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Czekolada Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować