Gulasz z piersi kurczaka

4.5 (199 ocen)

  • 45 min

Smacznie i szybko

  • 45 min

Składniki:

  • pierś z jednego kurczaka,
    pęczek szczypiorku lub 1 średnia cebula,
    2 papryki czerwone,
    sól,pieprz,mielona słodka papryka,
    tłuszcz,
    mąka
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka, umyć, oczyścić i pokroić w większą kostkę. Dodać przyprawy, wymieszać i odstawić. W tym czasie paprykę umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Szczypiorek posiekać.
  • image-25u6e1t 2. Rozgrzać tłuszcz na patelni, wrzucić szczypiorek. Do mięsa dodać mąkę i wymieszać. Następnie przełożyć na podsmażony szczypiorek. Podsmażyć.
  • 3. Gdy się mięso przyrumieni dodać paprykę. Smażyć do miękkości. Danie gotowe.
  • 4. Można podawać z ziemniaczkami. Smakuje również z chlebkiem. SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować