NALEŚNIKI NA MLEKU W PROSZKU Z FARSZEM

4.49 (161 ocen)

  • 45 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Mięciutkie i smaczne naleśniki z wykorzystanym mięsem z rosołu.

  • 45 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    0,5 szklanki mleka
    1 szklanka wody
    6 łyżek mleka w proszku
    1 szklanka mąki
    sól
    olej do smażenia
    FARSZ;
    Mięso z rosołu
    2 cebule
    vegeta
    papryka w proszku (ostra)-do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (161 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki na mleku w proszku z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miseczki wbić jajka,wlać mleko i mleko w proszku rozrobione w wodzie,dodać mąkę i sól do smaku.Wszystkie składniki na ciasto roztrzepać trzepaczką na gładką masę-ciasto powinno mieć gęstość śmietanki.Posmażyć naleśniki na oleju. Mięso oddzielić od kości i drobno pokroić-cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju na złoty kolor,dodać mięso i doprawić do smaku solą,pieprzem,vegetą i papryką.Kłaść dowolną ilość farszu na środek naleśnika i zwinąć. Gotowe podsmażyć z obu stron przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować