Naleśniki miętowe z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotuj naleśniki: składniki ciasta zmiksuj i odstaw na 15 minut. Następnie usmaż cienkie naleśniki.
2.Przygotuj nadzienie. Landrynki owiń w ściereczkę i rozbij tłuczkiem na drobne kawałki. Zalej wrzątkiem, podgrzewaj na wolnym ogniu stale mieszając, aż do rozpuszczenia. Ser wymieszaj z żółtkiem. Następnie dodaj lekko ciepłą, płynną, przygotowaną wcześniej mieszankę miętową, pokrojoną miętę i połącz dokładnie. Można dosłodzić cukrem (chociaż płyn landrynkowy jest wystarczająco słodki).
3.Naleśniki posmaruj warstwą nadzienia miętowego i zwijaj w trójkaty. Wierzch udekoruj bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Podawaj od razu po przygotowaniu.
Komentarze