Przystawka Zdrowie na talerzu

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszna przystawka, którą można serwować zarówno na wielkie przyjęcia jak i na grilla w sielskiej atmosferze.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • WARZYWA:
    - brokuł małe różyczki: 8 sztuk
    - kalafior małe różyczki: 4 sztuki
    - sałata masłowa, liście: 4 sztuki
    - ogórek plasterki: 10 plastrów
    - pomidory koktajlowe lub cherry: 0.5 szklanki
    - papryka kolorowa (czerwona i żółta ): 10 plastrów
    - ugotowane jajka przepiórcze: 10 sztuk
    - słonecznik ziarno: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Przystawka zdrowie na talerzu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł i kalafior podzielić na różyczki, ugotować al dente
  • 2. Jajka przepiórcze ugotować na twardo (czas ok. 3-4 minuty)
  • 3. Ogórka pokroić w plastry, paprykę w paski
  • Zdrowie na talerzu 4. Na talerzu, półmisku układamy: sałatę, brokuł, kalafior,ogórek w plasterkach, paprykę, umyte pomidorki koktajlowe bądź cherry. Posypujemy słonecznikiem.
    To wersja light, a dodatkowo można zrobić sos czosnkowy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować