NADZIEWANY BAKŁAŻAN

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smaczne i zdrowe danie, które z powodzeniem posłuży jako bardzo syty obiad.

  • 60 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI PODSTAWOWE:
    14 kosteczek sera feta
    2 wędzone udka z kurczaka
    2 średnie ugotowane marchewki

    CZWARTY SKŁADNIK:
    jeden duży bakłażan

    DODATKOWO:
    olej, sól, pieprz cytrynowy i ziołowy


    Ogórek i inne rzeczy na zdjęciu to elementy dekoracji.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Nadziewany bakłażan - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana przekroić na dwie połowy i wydrążyć dokładnie środek za pomocą np. łyżeczki. Posmarować ze wszystkich stron delikatnie olejem, opruszyć solą i pieprzem ziołowym.
  • 2. Wędzone udka pozbawić skór i kości, pokroić na małe kawałki, nafaszerować nimi obficie bakłażany.
  • 3. Ugotowane marchewki pokroić w grube słupki i poukładać po kilka sztuk na każdej połowie bakłażana.
  • 4. Pomiędzy słupki marchewek powkładać kosteczki sera feta. Całość posypać pieprzem cytrynowym.
  • 5. Piec bez przykrycia 45 minut w 200 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować