Nadziewane obwarzanki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Uwielbiam je na gorąco, od razu z piekarnika. W wersji mięsnej ze szczypiorkiem i serem świetnie smakują popijane barszczem. Rewelacyjnie nadają się też do koszyka na piknik.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 40szt. małych obwarzanków
    0,5l mleka
    300g mięsa mielonego (wieprzowe)
    1 jajo
    1 ząbek czosnku
    pęczek szczypiorku
    sól, pieprz
    0,5 łyżeczki czerwonej papryki
    szczypta ognistej mieszanki przypraw
    100g żółtego sera

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Obwarzanki Przystawki

Nadziewane obwarzanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Nadziewane obwarzanki 1. Obwarzanki zalać ciepłym mlekiem i pozostawić, by namiękły (ok 40-50 minut). Muszą być miękkie (jakby al dente), ale nie papkowate.
  • Nadziewane obwarzanki 2. Mięso doprawić do smaku, dodać jajo, posiekany czosnek, szczypiorek, wymieszać.
    Obwarzanki wyłożyć na blasze. W środek każdego położyć mięsne nadzienie, z wierzchu posypać startym serem. Wstawić do gorącego piekarnika, zapiekać 15-20 minut w temp. 180stC.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować