Nadziane pomidory z aromatycznym risotto

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pyszne i syte pomidory. Idealne jako przekąską lub dodatek do obiadu.

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki: 3 pomidory, 30 dag piersi z kurczaka, 1 cebula, 1 opakowanie Winiary Papirus- z ziołami prowansalskimi, pół szklanki ryżu, 1 kostka bulionowa, 1 malutka cukinia, 1 szklanka wody, pół łyżeczki curry, pół szklanki wytrawnego wina, łyżka masła, sól,pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Nadziane pomidory z aromatycznym risotto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka lekko rozbić i usmażyć oprószonego solą pieprzem i ziołami prowansalskimi na patelni z dodatkiem oliwy z obu stron. Pokroić w kostkę i odstawić.
  • nadziane pomidory 2. Pomidory sparzyć, obrać. odciąć ,,główkę" pomidora i delikatnie wydrążyć zawartość pomidora zostawiając ścianki.
  • pomidory 3. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na łyżce masła, dodać opłukany ryż, podlać winem i wodą z rozpuszczoną kostką bulionową. Dodać drobno pokrojoną cukinię. Dusić na małym ogniu aż woda wyparuje a ryż napęcznieje. Dodać curry, szczyptę soli i kurczaka. Gotowym farszem napełnić pomidory. Przykryć daszkami, położyć na naczyniu żaroodpornym na papierze do pieczenia i przykryć folią.
  • nadziewne pomidory 4. Piec w temperaturze 180 stopni ok 10 -15 min aż pomidory zmiękną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować