Nadziane bułeczki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszne bułeczki nadziane po brzegi pysznym farszem.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg mąki pszennej
    450 ml ciepłej wody
    1 kostka świeżych drożdży
    1\2 szkl. oleju
    2 łyżeczka soli
    2 łyżeczka cukru
    2 jajka + jedno jajko do smarowania

    1/2 kg kiełbasy wiejskiej
    1\2 kg pieczarek
    3 cebule
    300 gr startego żółtego sera
    olej
    3 ząbek czosnku
    koncentrat pomidorowy średni
    sól
    pieprz
    przyprawa do pizzy
    bazylia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Pizza

Nadziane bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Nadziane bułeczki 1. Mąkę przesiewamy do dużej miski
  • Nadziane bułeczki 2. Z drożdży ciepłej wody i cukru robimy rozczyn i pozostawiamy do wyrośnięcia na około 15 minut.
  • Nadziane bułeczki 3. Między czasie kroimy kiełbaskę w drobną kosteczkę,
  • Nadziane bułeczki 4. czosnek obieramy i kroimy bardzo drobno, cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę
  • Nadziane bułeczki 5. pieczarki myjemy i kroimy w małe plasterki,
  • image-01n8qpy 6. Jak drożdże podrosną przelewamy je do mąki , jajka roztrzepujemy trzepaczką i dodajemy do ciasta wraz z resztą składników,
  • Nadziane bułeczki 7. Ciasto wyrabiamy na jednolitą masę i pozostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia,
  • Nadziane bułeczki 8. Cebulkę z czosnkiem podsmażamy na oleju dodajemy resztę składników i podsmażamy na patelni na końcu smażenia dodajemy koncentrat, przyprawiamy do smaku,
  • Nadziane bułeczki 9. ser ścieramy na dużych oczkach i dodajemy do farszu jak ostygnie, wszystko razem mieszamy
  • Nadziane bułeczki 10. ciasto odrywamy partiami , robimy małą kuleczkę rozpłaszczamy ją na dłoni nadziewamy farszem i sklejamy jak pieroga formujemy kulkę i szwem do dołu układamy na blaszy
  • Nadziane bułeczki 11. bułeczki pozostawiamy na 20 minut do wyrośnięcia,
  • Nadziane bułeczki 12. następnie smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy suszoną bazylią
  • Nadziane bułeczki 13. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika 180 stopni na ok 20 minut tak aby bułeczki się zrumieniły.

Porady

Najlepiej smakują na ciepło z dodatkiem czerwonego barszczu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować