ok. 8 kromek chleba tostowego (w zależności od wielkości blaszki)
4 duże pieczarki
1 cebula
kilka plasterków szynki
1 czerwona papryka
dwie łyżki kukurydzy
starty żółty ser
suszona bazylia i oregano
ketchup
Ekspresowa pizza na chlebie tostowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Blaszkę na ciasto wykładamy folią aluminiową i układamy na niej ciasno kromki chleba tostowego.
2.Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i podsmażamy pokrojone w kostkę szynkę, cebulę, paprykę oraz pieczarki.
3.Chleb smarujemy ketchupem oraz posypujemy startym serem żółtym.
Na ser wykładamy podsmażone pozostałe składniki. Na wierzch znowu dajemy ser oraz kukurydzę. Posypujemy bazylią i oregano.
Pieczemy ok. 10 - 15 minut w temp. 180 stopni.
Porady
Na pizzy mogą się znaleźć inne nasze ulubione dodatki np. kurczak, tuńczyk, kiełbasa itp.
Komentarze