Ekspresowa pizza na chlebie tostowym

4.36 (226 ocen)

  • 30 min

Taka niby pizza do wykonania w kilka chwil :-)

  • 30 min

Składniki:

  • ok. 8 kromek chleba tostowego (w zależności od wielkości blaszki)
    4 duże pieczarki
    1 cebula
    kilka plasterków szynki
    1 czerwona papryka
    dwie łyżki kukurydzy
    starty żółty ser
    suszona bazylia i oregano
    ketchup
Wystaw ocenę:

4.36 (226 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Pizza

Ekspresowa pizza na chlebie tostowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1y5rl1q 1. Blaszkę na ciasto wykładamy folią aluminiową i układamy na niej ciasno kromki chleba tostowego.
  • image-036gemk 2. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i podsmażamy pokrojone w kostkę szynkę, cebulę, paprykę oraz pieczarki.
  • image-0fr7p1t 3. Chleb smarujemy ketchupem oraz posypujemy startym serem żółtym.
    Na ser wykładamy podsmażone pozostałe składniki. Na wierzch znowu dajemy ser oraz kukurydzę. Posypujemy bazylią i oregano.
    Pieczemy ok. 10 - 15 minut w temp. 180 stopni.

Porady

Na pizzy mogą się znaleźć inne nasze ulubione dodatki np. kurczak, tuńczyk, kiełbasa itp.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować