Pizza jajeczna to pyszny pomysł na obiad lub kolacje, którą przygotujemy w ekspresowym tempie. Pizze zrobiłam z chleba tostowego, jajek, dużej ilości boczku oraz sera żółtego i warzyw.
Dla 3 osób
Składniki:
jajka 6 szt,
chleb tostowy 6 kromek,
papryka czerwona pół szt,
kukurydza konserwowa 5 łyżek,
ser żółty cheddar starty 1 szklanka,
boczek wędzony 250 g,
sól i pieprz do smaku,
olej do smażenia,
Pizza jajeczna na chlebie tostowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Jajka roztrzepujemy widelcem. Paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do jajek razem ze startym serem oraz kukurydzą. Wszystko razem mieszamy do połączenia składników i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy kromki chleba tostowego bez skórki. Następnie na chleb wylewamy masę jajeczną. Piekarnik rozgrzewamy. Pizzę pieczemy w 180 stopniach przez 20-25 min.
Komentarze