Musztardowy filet w sezamie

5 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Żeby kotlet z kurczaka, nie był zwykłym kotletem :)

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka

    1 łyżka musztardy
    1 łyżeczka miodu
    1 łyżka posiekanej pietruszki
    3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę

    sezam do panierowania
Wystaw ocenę:

5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Musztardowy filet w sezamie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta przekroić na dwa kotlety i lekko rozbić. Składniki marynaty wymieszać i natrzeć nimi kurczaka. Odstawić na 20-30 minut, a następnie panierować w sezamie i smażyć z obu stron na złoty kolor. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PRZEPIS DNIA Piątek 3.10.2014r. http://www.przyslijprzepis.pl/forum/topic/guid/1997482?page=153 PPWS_11-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marynowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować