Musztardowy filet w serowej panierce

4.5 (171 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Znakomity pomysł na kotlety z kurczaka gdy nie chcemy smażyć ich na patelni. Wystarczy serowa panierka, trochę przypraw i musztarda aby stworzyć smaczny obiad.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    Sól
    Pieprz
    Czosnek granulowany
    Słodka czerwona papryka
    Musztarda sarepska
    150 g żółtego sera
    1 jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne

Musztardowy filet w serowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka kroimy na cienkie płaty. Każdy płat (z obu stron) przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i słodką czerwoną papryką. Z jednej strony mięso smarujemy musztardą sarepską. Każdy kotlet maczamy w rozmąconym jajku i panierujemy w startym na drobnych oczkach żółtym serze. Staramy się aby na mięsie pozostało jak najwięcej ser. Możemy go mocno docisnąć do kotleta. Filety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym do 190*C piekarniku przez 20-25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować