Znakomity pomysł na kotlety z kurczaka gdy nie chcemy smażyć ich na patelni. Wystarczy serowa panierka, trochę przypraw i musztarda aby stworzyć smaczny obiad.
40 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
1 podwójny filet z kurczaka
Sól
Pieprz
Czosnek granulowany
Słodka czerwona papryka
Musztarda sarepska
150 g żółtego sera
1 jajko
Musztardowy filet w serowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z kurczaka kroimy na cienkie płaty. Każdy płat (z obu stron) przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i słodką czerwoną papryką. Z jednej strony mięso smarujemy musztardą sarepską. Każdy kotlet maczamy w rozmąconym jajku i panierujemy w startym na drobnych oczkach żółtym serze. Staramy się aby na mięsie pozostało jak najwięcej ser. Możemy go mocno docisnąć do kotleta. Filety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym do 190*C piekarniku przez 20-25 minut.
Komentarze