Filet z Kurczaka Miodowo-Musztardowy

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Filet z Kurczaka Miodowo-Musztardowy

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500g fileta z kurczaka
    1 łyżka musztardy z gorczycą
    1 łyżeczka musztardy stołowej
    2 płaskie łyżki miodu
    2/3 łyżeczki papryki ostrej
    2/3 łyżeczki papryki słodkiej
    1/2 łyżeczki pieprzu
    sól do smaku
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka miodowo-musztardowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Wszystkie przyprawy dokładnie wymieszać.
    2.Pierś z kurczaka umyć,osuszyć i wymieszać z marynatą.
    3.Zamarynowane mięso pozostawić na kilka godzin w lodówce, ja najczęściej zostawiam na całą noc.
    4.Mięso przełożyć do pojemnika żaroodpornego, piec w temp. 190* do miękkości około 30-40min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować