Mus czekoladowy z serkiem ricotta pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żółtka jaj oddzielić od białek i ubić do bialości razem z 2 łyżkami cukru. W osobnej misce ubić serek na gładką masę. W międzyczasie rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i lekko ostudzić. Do żółtek dodać czekoladę i miksowania na najniższych obrotach. Następnie dodać do nich po łyżce serek oraz paprykę cały czas delikatnie miksujac. Na koniec ubić białka na sztywną pianę i delikatnie wymieszać łyżką z pozostałą masą. Tak przygotowaną masę nakładać do pucharkow i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Gdy mus czekoladowy będzie gotowy przygotowac kruszonkę na oleju z dodatkiem kakao , upiec w piekarniku i ostudzić. Na mus nakładać kruszonkę i posypać startą białą czekoladą.
Porady
Mus smakuje znakomicie również z świeżymi owocami.
Komentarze