Mus czekoladowy z malinami

4.42 (174 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Propozycja na pyszny i prosty do przygotowania deserek który znika w mgnieniu oka.

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 250 ml. słodkiej śmietanki 30 %
    1 tabliczka (100 gramów) czekolady u mnie pomieszana pół na pół gorzka 60% i mleczna
    ok 5 łyżek cukru pudru
    250 gramów malin użyłam świeżych
Wystaw ocenę:

4.42 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery Mus Mus czekoladowy Musy

Mus czekoladowy z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej( możemy też rozpuścić w mikrofalówce) jeżeli używamy gorzkiej czekolady dodajemy 2/3 łyżki mleka.
  • 2. Śmietankę z dwoma łyżkami cukru pudru ubijamy na puszysty krem.
    Do ubitej śmietanki dodajemy stopniowo rozpuszczoną czekoladę dokładnie mieszamy do równomiernego połączenia składników.
  • 3. Maliny wraz z pozostałym cukrem przekładamy do wysokiego naczynia i miksujemy na jednolity sos.
    Zmiksowane maliny przekładamy porcjami do pucharków kilka łyżek odkładamy.
    Następnie przekładamy mus czekoladowy. Włożyć do lodówki na minimum jedną godzinę .
    Przed podaniem polać resztą sosu malinowego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Maliny

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować