Mus czekoladowy na mascarpone

4.49 (179 ocen)

  • 15 min

Szybki i prosty do zrobienia mus jest idealny podczas sesji na studiach.

  • 15 min

Składniki:

  • 125 g mascarpone
    1 żółtko
    łyżka cukru pudru
    50 g czekolady gorzkiej
Wystaw ocenę:

4.49 (179 ocen)

Mus czekoladowy na mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę połamać, włożyć do szklanki i rozpuścić w mikrofalówce, uważając żeby czekolady nie przepalić. Żółtko ubić z cukrem. Dodać mascarpone i zmiksować wszystko na gładką masę stopniowo dodając rozpuszczoną czekoladę. Przełożyć do 1-2 kokilek i schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Mascarpone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować