Muffiny z jabłkiem i kruszonką

4.5 (194 ocen)

  • 15 min

Pyszna, słodka przekąska!

  • 15 min

Składniki:

  • -1,5 szklanki mąki
    -szklanka cukru
    -szczypta sody oczyszczonej
    -łyżeczka proszku do pieczenia
    -pół szklanki mleka
    -pół szklanki oleju
    -2 średnie jabłka
    -sok z połowy cytrynki
    -2 jaja
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffiny z jabłkiem i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce połączyć mokre składniki, w drugiej natomiast suche. Następnie do suchych dodać mokre. Jabłuszka obrać, pokroić w kostkę i polać sokiem z cytryny - potem dodać do miski ze składnikami.
    Należy dokładnie wymieszać mieszankę i włożyć masę do natłuszczonych form muffinowych. Posypać kruszonką wcześniej zrobioną z masła, mąki i cukru. Piec w temperaturze 190 stopni około 30 minut. Smacznego!:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować