Muffinki z jabłkiem i kruszonką

  • wyświetlono: 3050 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 0

Muffinki, które wymyśliłam wspólnymi siłami z mamą. To zdecydowanie nasze najlepsze cukiernicze dzieło.

  • 40min

Składniki

-2 szklanki mąki tortowej
-3/4 szklanki cukru
-półtorej łyżeczki proszku do pieczenia
-budyń śmietankowy
-cukier waniliowy
-jajko
-szklanka mleka
-1/4 szklanki oleju
-2 kwaśne jabłka (np. papierówki)
-1/8 kostki margaryny
-3 łyżki mąki tortowej
-3 łyżki cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Muffinki z jabłkiem i kruszonką

  • 1. Suche składniki (mąkę, cukier, proszek, cukier waniliowy i budyń) na muffinki mieszamy łyżką z mokrymi. Wykładamy masę do papilotków, po brzeg. Jabłka obieramy, kroimy wzdłuż na 6 części i do każdej babeczki wtykamy po kawałku.
    3 łyżki mąki mieszamy z 3 łyżkami cukru i zagniatamy z margaryną aż powstaną grudki. Kruszonką posypujemy każdą muffinkę i lekko przygniatamy- aby dobrze przykleiła się. Babeczki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25 minut.

Porady

Składników wystarczy na 12 babeczek.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciemama_mnie_nauczylamuffinki

Komentarze

Podobne przepisy

Kefirowe muffinki z rabarbarem i kokosową kruszonką

Dodane przez: akrobatka22

Kefirowe muffinki z rabarbarem i kokosową...

Muffinki za sprawą kefiru są wyjątkowo...

image-23mmrhk

Dodane przez: natalia2004

Muffinki z jabłkami i kruszonką

Szybkie i łatwe w przygotowaniu

image-1asga94

Dodane przez: natalia2004

muffinki z czereśniami i kruszonką

To były moje pierwsze muffinki,...

MUFFINKI Z RABARBAREM

Dodane przez: madziarybka1

MUFFINKI Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ

Muffinki zawsze zachwycają wyglądem...

Muffinki tahini.

Dodane przez: Konto nieaktywne

MUFFINKI TAHINI Z JABŁKIEM I DAKTYLAMI.

Babeczki są dość wilgotne, nie...

Jogurtowe muffinki z jagodami i kruszonką

Dodane przez: Kuchnia Marty

Jogurtowe muffinki z jagodami i kruszonką

Mięciutkie, z dużą ilością owoców...