Muffinki marchewkowe z płatkami owsianymi

5 (1 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób

Bardzo sycące i zdrowe. Bez dodatku mąki i cukru, za to z rodzynkami, orzechami pekan i wiórkami kokosowymi.
Z polewą z kremowego serka.

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Mokre składniki :

    2 szklanki startej marchewki / u mnie wytłoczyny z marchewki po wyciskaniu soku/
    2 jaja
    1,5 szklanki mleka
    1/4 szklanki syropu z agawy
    1 łyżka oleju kokosowego


    Suche składniki :

    2 szklanki płatków owsianych
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1,5 łyżeczki cynamonu
    szczypta soli
    1/2 szklanki wiórek kokosowych
    1/2 szklanki rodzynek
    1/3 szklanki orzechów pekan


    POLEWA:

    2 łyżki kremowego serka
    2 łyżki cukru pudru
    ekstrakt z wanilii
    2 łyżki mleka
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Muffinki marchewkowe

Muffinki marchewkowe z płatkami owsianymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mokre składniki połączyć z suchymi składnikami.
    Dokładnie wymieszać.
    Formę na muffinki wyłożyć papilotkami.
    Ciasto rozdzielić do foremek.
    Piec około 25 minut w 180 stopniach.
    Wszystkie składniki na polewę zmiksować. Polać wystudzone muffinki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować