marchewkowe muffinki z płatkami owsianymi

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

zdrowe muffiny

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 2 szklanki
    - płatki owsiane górskie: 1 szklanka
    - proszek do pieczenia: 1 łyżka
    - soda oczyszczona: 0.5 łyżeczki
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - brązowy cukier: 0.5 szklanki
    - przyprawa korzenna Kamis: 2 łyżki
    - Jajko: 2 sztuki
    - cukier waniliowy: 1 sztuka
    - oliwa z oliwek: 0.5 szklanki
    - jogurt naturalny: 1.5 szklanki
    - starta marchewka: 1 szklanka
    - rodzynki: 1 szklanka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Marchewkowe muffinki z płatkami owsianymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Przesiać suche składniki i wymieszać z misce razem z płatkami owsianymi. Rodzynki zalewamy 2 łyżkami syropu i wrzątkiem i odstawiamy na chwilę aż namiękną. W dużej misce łączymy mokre składniki czyli jajka, jogurt, olej, wanilię - ubijamy mikserem na puszystą masę, Później oddajemy startą marchewkę i odsączone rodzynki. Do tej mieszanki dodajemy wymieszane suche składniki i szybko mieszamy. Mieszamy aż składniki się połączą jednak nie wolno mieszać zbyt długo bo ciasto będzie twarde. ciasto przelewamy do foremek i wstawiamy do piekarnika na 25-30 minut w zależności od wielkości foremek. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Płatki Przyprawy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Impreza Piknik Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować