Muffinki (babeczki) z porzeczkami

5 (3 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób

Pyszne, mięciutkie i bardzo proste do przygotowania. Moje córeczki bardzo je lubią. Idealne na dziecięce przyjęcie, ale nie tylko. Sprawdza się na każda okazję.

  • 10 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Składniki: na 12 babeczek
    • 300 g mąki tortowej orkiszowej,
    • kisiel cytrynowy (30g)
    • 70 g cukru ( u mnie ksylitol),
    • 1 cukier cytrynowy (15g),
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    • 1 jajko,
    • 40 ml oleju kokosowego (płynnego),
    • ok. 300 ml mleka ,
    • czarna i czerwona porzeczka (według uznania),
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Muffinki Muffinki z owocami

Muffinki (babeczki) z porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki razem mieszamy rózgą lub łyżką do uzyskania jednolitej gładkiej masy (można też zmiksować).
    Po łyżce ciasta nakładamy do papilotki, następnie dajemy porzeczki i przykrywamy łyżką ciasta. Pieczemy w 180°C przez ok. 25-30 minut.
    Czas pieczenia musimy dostosować do swojego piekarnika. Pod koniec pieczenia dobrze jest sprawdzić np. wykałaczką czy babeczka się upiekła. Dekorujemy według uznania. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować