Jogurtowe babeczki z porzeczkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Zapraszam na małe i pyszne babeczki z porzeczkami. Szybkie i proste w przygotowaniu - bez użycia miksera. Polecam na deser lub podwieczorek.

  • 60 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 szklanki porzeczek ( bez gałązek)
    1 szklanka mąki
    3 łyżki z dużym czubkiem cukru
    1 mały cukier waniliowy
    1 jajko
    4 łyżki jogurtu naturalnego
    2 łyżki oleju
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    silikonowe foremki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki Jajko

Jogurtowe babeczki z porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jogurtowe babeczki z porzeczkami 1. Porzeczki odrywamy od gałązek i przekładamy na cedzak, myjemy i odsączamy z wody.
    Do miski wkładamy jogurt i oba cukry, olej i wybijamy jajko, mieszamy.
    Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy, dokładamy odsączone z wody porzeczki i ponownie mieszamy.
    Przygotowane ciasto przekładamy do silikonowych foremek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
    Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 25 - 30 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować