Mrożona mleczna kawa

4.99 (163 ocen)

  • 2 min

W taki upał dla ochłody najlepsza mrożona kawa.

  • 2 min

Składniki:

  • Proporcje na 2 szklanki:
    4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
    2 szklanki zimnego mleka
    kilka kostek lodu

    + cukier jeśli ktoś słodzi

    Szejker lub duży słoik
Wystaw ocenę:

4.99 (163 ocen)

Zobacz również:

Napoje Kawy

Mrożona mleczna kawa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kawa mrożona 1. Do szejkera wsyp 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej i wrzuć kostki lodu.
  • Mrożona kawa 2. Wlej 2 szklanki zimnego mleka.
  • Mrożona kawa 3. Zamknij szejker lub słoik i energicznie potrząsaj przez minutę aby powstała pianka.
  • Mrożona kawa 4. Odkręć szejker i przelej delikatnie kawę tak aby nie zaburzyć pianki.
    Do szklanki można jeszcze wrzucić kostki lodu,ale jest to zbędne ,bo kawa i tak jest bardzo zimna.

Porady

Taka kawa ma bardzo dużo pianki, która się nie rozpuszcza i piękne wygląda nawet aż do wypicia kawy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno

Podobne przepisy

To może cię zainteresować