Miodownik

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Przepis który kiedyś dostałam od koleżanki

  • 2 godz.

Składniki:

  • 4szklanki mąki
    2/3 kostki margaryny Palma z murzynkiem
    pół szklanki cukru
    2 łyżki miodu
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 jajka

    Masa

    2 budynie śmietankowe
    2 szklanki mleka
    pół szklanki cukru
    pół kostki masła

    Masa chałwowa

    1 kostka masła
    20 dag chałwy
    1 opakowanie polewy czekoladowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Miodownik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę stopić razem z cukrem oraz miodem, przestudź. Do miseczki przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia. Wbij jajka. Dolej margarynę z cukrem i miodem, zagnieć ciasto. Podziel je na 3 porcje.
  • 2. Przygotuj 3 jednakowe blaszki 24na 24 centymetry. Wyłóż pergaminem. Spody wylep ciastem.Piecz przez około 15 minut w 190 stopniach.
  • 3. Przygotuj masę budyniową z mleka proszku budyniowego i cukru ugotuj budyń.Wystudź go i utrzyj z masłem. Masę chałwową: masło utrzyj na puszystą masę razem z chałwą. Placki przełóż przygotowanymi masami. Polej polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować