miodownik z kremówką

0 (0 ocen)

  • 40 min

przepis znalazłam kiedyś na blogu i lekko zmodyfikowałam

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto
    1/2 kg mąki
    1/2 szkl cukru pudru
    20 dag miodu
    15 dag margaryny "Palma" z murzynkiem
    2 jajka
    1 łyżeczka sody oczyszczonej

    Krem
    500 ml śmietany kremówki
    1/2 szkl cukru pudru
    2 łyzki żelatyny

    Polewa
    1/4 kostki margaryny
    1/4 kostki cukru
    2 łyżki kakao
    1 łyżka wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Miodownik z kremówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić je na 2 równe części. Dwie prostokątne formy wyłożyć papierem do pieczenia (32 x 22 cm). Jedną część rozwałkować wcisnąć w formę i piec około 15 minut w temperaturze 200ºC. W taki sam sposób upiec drugą część ciasta. Ostudzić.
  • 2. Śmietanę ubić z cukrem na puszystą masę. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody, ostudzić, zmiksować ze śmietaną.
    Wystudzone blaty przełożyć kremem.

  • 3. wszystkie składniki na polewę rozpuszczamy w garnku z grubym dnem nie zagotowujemy. Dekorujemy ciasto lekko tężejacą czekoladą.
    Można posypac wiórkami kokosowymi bądx ulubioną posypką
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować