Miodownik

0 (0 ocen)

  • 45 min

Wyśmienity do spotkań rodzinnych oraz kawy w zimowe wieczory.

  • 45 min

Składniki:

  • Ciasto :
    10 dag margaryny Palmy z murzynkiem
    2 jajka
    60 dag mąki
    5 łyżek miodu
    2 łyżeczki sody
    8 łyżek śmietany ( kwaśnej )
    30 dag cukru pudru


    Masa jabłkowa :

    5 dużych jabłek
    1 galaretka cytrynowa

    Masa Śmietankowa :

    0,5 śmietany kremówki
    1 galaretka cytrynowa
    0.5 szklanki cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Miodownik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto :
    Wszystkie składniki ze sobą wyrobić, na jednolite ciasto. Całość podzielić na 3 części, przełożyć do blaszek o wymiarach 21 na 38 cm, piec w temperaturze 200 stopni około 15 minut.
  • 2. Masa jabłkowa:
    Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Podsmażamy około 5 minut, galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklance wrzącej i wlewamy do jabłek. Gdy masa zacznie tężeć wylewamy na placek.
  • 3. Masa Śmietankowa :
    Śmietanę ubijamy wraz z cukrem pudrem na puch, Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody, po przestygnięciu wlewamy do śmietany i miksujemy, gdy zacznie tężeć wylewamy na placek.
  • 4. Przekładamy pierwszy placek masą jabłkową następnie nakrywamy 2 plackiem, na niego wylewamy masę śmietankową i przykrywamy 3 plackiem. Wierzch dekorujemy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować