1.Ciasto :
Wszystkie składniki ze sobą wyrobić, na jednolite ciasto. Całość podzielić na 3 części, przełożyć do blaszek o wymiarach 21 na 38 cm, piec w temperaturze 200 stopni około 15 minut.
2.Masa jabłkowa:
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Podsmażamy około 5 minut, galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklance wrzącej i wlewamy do jabłek. Gdy masa zacznie tężeć wylewamy na placek.
3.Masa Śmietankowa :
Śmietanę ubijamy wraz z cukrem pudrem na puch, Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody, po przestygnięciu wlewamy do śmietany i miksujemy, gdy zacznie tężeć wylewamy na placek.
4.Przekładamy pierwszy placek masą jabłkową następnie nakrywamy 2 plackiem, na niego wylewamy masę śmietankową i przykrywamy 3 plackiem. Wierzch dekorujemy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi .
Komentarze