1.Przygotowujemy ciasto ucierane. Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok 20 min.
2.Ciasto kruche: Mąkę siekamy nożem z margaryną. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto. Dzielimy na 2 części. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 min
3.Masa budyniowa: Budyń gotujemy w 400 ml mleka. Studzimy. Masło miksujemy z cukrem pudrem dodajemy przestudzony budyń.
4.Masa jabłkowa: Jabłka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Galaretkę rozpuszczamy 1 szklance wody. Dodajemy pokrojone jabłka. mieszamy.
5.Ułożenie placka: Kruchy placek, masa budyniowa, placek ucierany, masa jabłkowa, placek kruchy. Wierzch polewamy polewą.
Komentarze